Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Βιογραφικά

Βιογραφικά

Ο Δρ. Ευθύμιος (Άκης) Παπασταυρίδης είναι Ερευνητής και Διδάσκων Διεθνές Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης από τον Απρίλιο του 2016, καθώς και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Senior Fellow του Κέντρου Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Athens Public International Law Center). Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο Διεθνών και Συνταγματικών Θεσμών της Ακαδημίας Αθηνών, όπως επίσης και εξωτερικός νομικός σύμβουλος του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UN Office on Drugs and Crime) σε θέματα δικαίου της θάλασσας.

Κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2016-Ιουνίου 2019 ο Δρ. Παπασταυρίδης υπήρξε Εμπειρογνώμων Διεθνούς Δικαίου στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος με συμμετοχή σε διεθνείς διαπραγματεύσεις, πολυμερείς (Κυπριακό, Ηνωμένα Έθνη) και διμερείς (μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών). Παλιότερα υπήρξε επισκέπτης Λέκτωρ Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2009-2017) και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2012-2016).

Επί συναπτά έτη, ο Άκης προετοιμάζει υποψήφιους για τη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών στο μάθημα «Διεθνές Δίκαιο» με μεγάλη επιτυχία και έχει βαθύτατη γνώση των απαιτήσεων του Διαγωνισμού.


Η Δρ. Μαριέλα Αποστολάκη αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Οι διδακτορικές της σπουδές ολοκληρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και αφορούσαν τους διεθνείς οργανισμούς. Έχει αναγνωριστεί ως Fellow του Higher Education Academy για τη διδασκαλία της  στο Ευρωπαϊκό  Δίκαιο και τις διαλέξεις που αφορούν διεθνείς οργανισμούς. Παράλληλα έχει συνεργαστεί σε διάφορα ερευνητικά projects τόσο με τον Oxford Univeristy Press όσο και με το Manchester International Law Centre. Ακόμα έχει υπάρξει μέλος της ομάδας των Materials του British Yearbook of International Law. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στη μέση εκπαίδευση και εξειδικεύεται περαιτέρω στη διδασκαλία, τα προγράμματα σπουδών και την εκπαίδευση.


Ο Nicolas Pallier γεννήθηκε στη Γαλλία το 1985. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 2011. Απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Paul-Valéry Montpellier III (με κατεύθυνση “Κινηματογραφικές σπουδές”), όπως και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ίδιου τμήματος Master Cinéma-audiovisuel και Master Études culturelles και του μεταπτυχιακού Δίγλωσσης μετάφρασης του τμήματος Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Montpellier III, απέκτησε λίγα χρόνια αργότερα Maîtrise στη Διδασκαλία της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας (Montpellier III). Υπήρξε επίσης, για το πανεπιστημιακό έτος 2013-2014, υπότροφος του Προγράμματος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης νέων μεταφραστών της Ελληνικής λογοτεχνίας, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη και της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει δουλέψει κατά περιόδους και ως διερμηνέας (διαδοχική διερμηνεία) για γαλλικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, και ως συντάκτης για το γαλλικό τουριστικό οδηγό Le Guide du Routard. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως μεταφραστής ελληνικής λογοτεχνίας ενώ παράλληλα είναι καθηγητής Γαλλικής γλώσσας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά.


Η Βιργινία  Αθανασιάδου τρέφει από πολύ νέα βαθιά αγάπη για τις γλώσσες και τον πολιτισμό και στρέφεται με ζήλο στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Σπουδάζει  Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκληρώνει τις σπουδές με άριστα. Συνεχίζει στο Πανεπιστήμιο του ΒΑΤΗ,UK με μεταπτυχιακό στα Παιδαγωγικά, Μed (HONOURS) με μεταπτυχιακή εργασία στο ρόλο/συμβολή  του ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ στη διαδικασία της μάθησης. Έχοντας επιστέψει στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα με την εργασιακή εμπειρία που χτίζει σταδιακά τόσο σε ιδιωτικά σχολεία όσο και σε ξενόγλωσσα φροντιστήρια, συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιταλική  Φιλολογία στο Istituto di lingua e cultura Italiana di Atene. Εκτός της διδασκαλίας των δύο γλωσσών, εκπαιδεύεται στην ψυχομετρία και τη χορήγηση τεστ μαθησιακού προφίλ και επαγγελματικού προσανατολισμού και είναι πιστοποιημένη συνεργάτης της Computer  Academy/ Ariston test. Συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό στην Ρώμη, με ειδίκευση στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική, ROMA TRE, MASTER DI SECONDO LIVELLO. 

Εμπνευσμένη από αυτή την εκπαίδευση , η Κ. Αθανασιάδου στρέφεται και προς το χώρο της ψυχικής υγείας λαμβάνοντας επιμορφώσεις αρχικά πάνω στον Νευρογλωσσικό προγραμματισμό NLP, ΒΑSIC & MASTER LEVEL. H χρήση εργαλείων ΝLP στην εκπαίδευση αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη και βελτιστοποιεί τα μαθησιακά αποτελέσματα και έτσι στη συνέχεια φοιτά και εκπαιδεύεται στο PLAY therapy Greece, διδασκόμενη το πρόγραμμα του LEEDS/BECKETT UNIVERSITY στο επίπεδο Certificate και Diploma. Πλέον είναι πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια  (PTGR, PTUK, PTI) και παράλληλα με τη διδασκαλία των γλωσσών  διενεργεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες μέσω του παιχνιδιού και των δημιουργικών τεχνών. Η κ. Αθανασιάδου  έχει μακρόχρονη και βαθύτατη εκπαιδευτική εμπειρία στον ξενόγλωσσο χώρο, διατηρεί δική της ιδιωτική εκπαιδευτική δομή με ειδικότητα στην προετοιμασία εξετάσεων παρέχοντας συμβουλευτική και βοήθεια παρέμβασης όπου και όταν χρειάζεται, ενώ παράλληλα συνεργάζεται  και παρέχει υπηρεσίες freelance ως εισηγήτρια σεμιναρίων /καθηγήτρια/ εκπαιδεύτρια σε ιδιωτικές μονάδες / κέντρα εκπαίδευσης. 


Ο Δημήτρης Μπελέζος είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός διπλωματούχος (Μ.Α) του ίδιου τμήματος στον τομέα της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού. Εργάζεται ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει εργαστεί στην προετοιμασία υποψηφίων για το αντικείμενο της Ιστορίας σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και τραπεζών (Εθνικής & Αγροτικής). Συνεργάζεται με ιστορικά περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας (Στρατιωτική Ιστορία, Μεγάλες Μάχες και Ιστορικά Θέματα) στα οποία έχει δημοσιεύσει άρθρα με θέματα ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Σε συνεργασία με τα ίδια περιοδικά έχουν εκδοθεί εννέα μονογραφίες του με ανάλογη θεματολογία. Έχει συνεργαστεί επίσης στη σύνταξη τόμων τοπικής ιστορίας για τους Δήμους Κερατσινίου, Περάματος και Αλίμου. 


Ο Σωτήρης Λαπιέρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πτυχιακή του εργασία εξέτασε συγκριτικά τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εθνική και Ενωσιακή Διοίκηση, από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διπλωματική του εργασία εξέταζε την συμβολή των ανεξάρτητων δημοσιονομικών θεσμών στα πλαίσια της νέας δημοσιονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε, με έμφαση στα Δημοσιονομικά Συμβούλια. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Στην τελική του εργασία ερεύνησε την πολιτική της ΕΕ για την έρευνα και την τεχνολογία και την επίδραση της στο ελληνικό σύστημα ΕΤΑΚ (1990-2015). Εργάζεται στην Οικονομική Υπηρεσία του Συνηγόρου του Πολίτη.


O Δρ. Σταύρος Δρακουλαράκος εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Paris-I-Panthéon-Sorbonne. Είναι Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Εντεταλμένος Διδάσκων στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι Διευθυντής Έκδοσης στο Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ).

Έχει τελέσει Επισκέπτης Ερευνητής και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Λέκτορας στο Διεθνές Σχολείο Σπουδών της Σχολής Εθνικής Αμύνης, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Κέντρο για το Θρησκευτικό Πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή και Ερευνητής στο European Council for Foreign Relations MENA Programme.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου Τουρκία και Ισραήλ στη Μέση Ανατολή: Από το Ψυχρό Πόλεμο ως την Αραβική Άνοιξη (Θεσσαλονίκη: Επίκεντρο, 2019). Με επιστημονικό έργο και παρουσία από το 2013 στον ακαδημαϊκό χώρο και στον ελληνικό τύπο, ειδικεύεται στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, των κρατών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και σε ζητήματα αναφορικά με τους χριστιανούς στο μεσανατολικό χώρο. Έχει πραγματοποιήσει επιστημονικό έργο στο πλαίσιο υποτροφιών και χρηματοδοτήσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και το Association for the Study of the Middle East and Africa (ASMEA). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ), του Association for the Study of the Middle East and Africa (ASMEA) και του European International Studies Association (EISA).